Šie blynai yra lengvai paruošiami, todėl net pradedanti namų šeimininkė gali juos iškepti. Jiems skirta tešla minkoma iš nedaug ingredientų, kurie visada yra po ranka. Blynai su pikantišku įdaru yra puikus priedas prie sriubos. Tačiau jie ir vieni yra gana geri. Štai kodėl siūlome jums šį ypatingą receptą.
Pikantiški blynai keptuvėje
Pagal šį receptą pagaminami purūs blynai yra nuostabūs su įdaru arba be jo. Bet kokiu atveju būkite tikri – rezultatas jus pradžiugins!
Tešlai reikės:
- 500 ml kefyro
- 2 šaukštų grietinės
- 800 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio sodos
- 3 šaukštų aliejaus
- 1 kiaušinio
Įdarui reikės:
- Svogūnų laiškų
- Virtų kiaušinių
- Adyghe sūrio
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra išsijoti miltus. Trečdalį miltų sumaišykite su soda, druska, cukrumi, kiaušiniu, grietine ir augaliniu aliejumi. Kruopščiai sumaišykite gautą masę, supilkite kefyrą ir minkykite tešlą. Beje, jei norite, kefyrą galite pakeisti natūraliu jogurtu.
Tada palaipsniui įmaišykite likusius miltus. Tešla turi būti minkšta ir nelipni. Galite naudoti ir šiek tiek mažiau miltų, nei nurodyta recepte. Sudėkite paruoštą tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Praėjus šiam laikui išimkite tešlą ir padalykite į vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvieną iškočiokite kočėlu ir kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Jei gaminate blynus su įdaru, gaminimas šiek tiek skiriasi. Tokiu atveju, iškočiojus tešlą, įdėkite įdarą į paplotėlio centrą, užspauskite kraštus ir vėl lengvai iškočiokite būsimą blyną. Savo nuožiūra galite rinktis jums patinkantį įdarą. Mes rekomenduojame įdaryti sūriu, virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais. Norėdami tai padaryti, tiesiog supjaustykite visus ingredientus ir sumaišykite juos dubenyje. Paruošta!
Atkreipkite dėmesį į šį nepretenzingą receptą, kad kvepiantys blynai visada puikuotųsi ant jūsų stalo. Skanaus!