Blynai, kuriuos kepa mano močiutė, yra tobuli. Kiekvienas blynas yra tarsi meno kūrinys. Jie tokie skanūs su arbata, o jei dar pridėsite medaus… Kartą, kai dar buvau kūdikis, pažiūrėjau į šiuos blynus ir paklausiau, ar įdaras neiškris, jei įdėsiu į tokį skylėtą blyną. Močiutė ilgai juokėsi, o kitą dieną specialiai man gamino blynus be skylučių. Nudžiugau!
BLYNAI BE SKYLUČIŲ
Kai man reikia gaminti blynus, visada naudoju močiutės receptą. Dar nesu radusi geriau. Blynus lengva paruošti ir jie yra labai stiprūs. Idealiai tinka bet kokiam įdarui, ypač kondensuotam pienui ar uogienei. Iš jų taip pat galite pasidaryti vokus su kietuoju sūriu, žolelėmis ir grybais. Sūris ištirps, bet tikrai neišbėgs!
Jums reikės:
- 4 šaukštų aliejaus
- 4 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų miltų
- 2 šaukštų pieno
- 4 kiaušinių
- 2 šaukštų krakmolo
- 1 valgomojo šaukšto verdančio vandens
- vanilino
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Kokybiški plakti kiaušiniai yra šių tvirtų blynų pagrindas. Išplakite juos su cukrumi, įpilkite šiek tiek vanilino ir šiek tiek druskos. Dabar galite įpilti pieno, sviesto ir toliau plakti.
Stebuklingas ingredientas, garantuojantis blynus be nė vienos skylutės, yra krakmolas. Jis turi būti įpilamas kartu su verdančiu vandeniu, tada viską reikia kruopščiai sumaišyti.
Miltus dedame paskutinius ir po truputį, kad mūsų idealiuose blynuose nebūtų nė vieno gumulėlio.
Dabar pašildome keptuvę su aliejumi ir pradedame kepti. Paruoštus blynus galima įdaryti mėgstamu įdaru. Patariu sutarkuoti kietą sūrį, susmulkinti smulkiai virtus grybus ir įdėti truputį krapų. Skonis geresnis nei bet kokios picos!
Kiekviena šeimininkė neabejotinai turi savo ypatingą ir 100% patikimą būdą gaminti blynus.