Atrodytų, kad Užgavėnės jau seniai praėjo, bet aš vis tiek kiekvieną sekmadienį valgau blynus. Blynai mūsų šeimoje yra pats mėgstamiausias patiekalas. Kartais vaikai blynus valgo net be įdaro, bet dažniausiai juos pagardina uogiene. Kad visi būtų sotūs, aš kepu specialius blynus iš 4 kiaušinių.
Šis receptas yra labai lengvai įsimenamas. Jame yra 4 pagrindiniai ingredientai. Juokingiausia, kad toks mažas produktų kiekis garantuoja visą šūsnį blynų. O svarbiausia, kad tokie blynai gaunasi labai ploni.
Jums reikės:
- Kiaušinių 4 vnt.
- Kvietinių miltų 4 šaukštų
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Cukraus 3-4 šaukštų
- Krakmolo 4 šaukštų
- Pieno 500 ml
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
Gaminimas:
Pirmiausia sumaišykite sausus ingredientus. Į gilų indą suberkite druską ir cukrų. Ten pat suberkite kvietinius miltus ir krakmolą. Viską išmaišykite.
Į tą patį indą įmuškite 4 kiaušinius. Kruopščiai sumaišykite ingredientus. Geriausia tai daryti virtuviniu kombainu ar mikseriu, bet galite pabandyti ir su šluotele.
Nenustodami maišyti, į dubenį supilkite šiltą pieną ir porą šaukštų augalinio aliejaus. Turėtumėte gauti tešlą su daug oro burbuliukų.
Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje. Iškepusius blynus dėkite vienus ant kitų, sutepdami sviestu.