Mano močiutė žino, kaip gaminami skaniausi blynai. Kiekvienas blynas yra tarsi meno kūrinys. Jie taip tinka prie arbatos, o jei dar pridėsite medaus… Kartą, dar būdama visai maža, žiūrėjau į šiuos blynus ir klausiau, ar įdaras iškris, jei jį įdėsiu į tokį skylėtą blyną. Močiutė ilgai juokėsi, o kitą dieną specialiai man pagamino blynus be skylių. Likau patenkinta!
Ypatingai skanūs blynai
Kai reikia gaminti blynus su įdaru, visada naudojuosi močiutės receptu. Dar neradau geresnio. Blynai yra lengvai paruošiami ir labai stiprūs. Idealiai tinka su bet kokiu įdaru, ypač su kondensuotu pienu ar uogiene. Taip pat įdarui galite rinktis kietąjį sūrį su žolelėmis ir grybais!
Jums reikės:
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
- 4 šaukštų cukraus
- 2 stiklinių miltų
- 2 stiklinių pieno
- 4 kiaušinių
- 2 šaukštų krakmolo
- 1 valgomojo šaukšto verdančio vandens
- vanilino
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Gerai išplakti kiaušiniai yra šių tvirtų blynų pagrindas. Išplakite juos su cukrumi, įberkite šiek tiek vanilino ir truputį druskos. Dabar galite įpilti pieno, aliejaus ir toliau plakti.
Stebuklingas ingredientas, garantuojantis tobulus blynus, yra krakmolas. Jis turi būti sudėtas kartu su verdančiu vandeniu, tada viskas turi būti kruopščiai sumaišyta.
Po truputį suberkite miltus, kad tobuluose blynuose nebūtų nei vieno gumulėlio.
Dabar įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pradėkite kepti. Paruoštus blynus galima įdaryti mėgstamu įdaru. Galite sutarkuoti kietąjį sūrį, išvirtus grybus susmulkinti ir įberti šiek tiek krapų. Tokie sotūs blynai patiks visai šeimai!
Kiekviena namų šeimininkė tikrai turi savo ypatingą ir 100% patikimą blynų gaminimo būdą. O jei tokio neturite, išbandykite šį receptą!
Skanaus!