Neseniai mūsų kieme buvo atidarytas nuostabios atmosferos restoranas, kuriame vyrauja tradicinė baltarusiška virtuvė. Man atrodė, kad maistas ten bus gana monotoniškas. Bet mano vyras vis tiek sugebėjo mane nuvilioti ten. Bulviniai blynai buvo pirmas patiekalas, kurį paragavau šiame restorane. Jie buvo daug skanesni, nei mūsų gaminami bulviniai blynai!
Nesakysiu, kad šis patiekalas yra sudėtingas. Tačiau jis toks skanus, kad grįžus iš restorano jau tą patį vakarą radau internete receptą. Ir pradėjau juos gaminti pati.
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Kiaulienos faršo 350 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Kvietinių miltų 2 šaukštų
- Kiaušinio 1 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia reikia paruošti įdarą. Vieną svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Apkepkite jame svogūną su malta mėsa. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Iš gautos masės išspauskite skysčio perteklių. Į bulves įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Nulupkite antrąjį svogūną, sumalkite jį ir įmaišykite į bulves. Masę išmaišykite. Įkaitinkite aliejų plačioje keptuvėje. Aliejui įkaitus, įdėkite kelis šaukštus bulvių masės.
Kiekvieno blyno centre įdėkite mėsos įdaro. Uždenkite jį kitu bulvių masės šaukštu. Kepkite blynus iš abiejų pusių, ant silpnos ugnies, kol jie gražiai apkeps.