Neseniai netoli mūsų atidarytas nuostabios atmosferos restoranas su tradicine baltarusiška virtuve. Man atrodė, kad maistas ten bus gana monotoniškas. Bet mano draugė vis tiek sugebėjo mane nusivesti ten. Mane tiesiog pritrenkė jų bulviniai blynai su mėsa! Tikrai nepakartojamas skonis.
Nesakysiu, kad šis patiekalas yra sudėtingas. Bet šis patiekalas jau po pirmo karto užims garbingą vietą jūsų virtuvėje ir bus gaminamas bent kartą per savaitę.
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Kiaulienos faršo 350 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Kvietinių miltų 2 šaukštų
- Kiaušinio 1 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia reikia paruošti įdarą. Nulupkite vieną svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Kepkite jame svogūną su malta mėsa. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves nulupkite ir sutarkuokite. iš gautos masės išspauskite skysčio perteklių. Į bulves įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų. Pagal skonį taip pat įberkite druskos ir pipirų.
Nulupkite antrąjį svogūną, susmulkinkite elektriniu trintuvu ar mėsmale. Sudėkite į bulves. Masę išmaišykite. Įkaitinkite aliejų plačioje keptuvėje. Ant jo uždėkite kelis šaukštus bulvių masės.
Kiekvienos bulvių masės centre įdėkite mėsos įdaro. Uždenkite jį kitu bulvių sluoksniu. Kepkite ant silpnos ugnies, kol iš abiejų pusių atsiras aukso spalvos pluta.