Labai ilgai ieškojau plonų blynų, kurie neplyštų ir išlaikytų įdarą, recepto. O neseniai pirmą kartą išbandžiau blynų receptą „3 stiklinės“ ir dabar šį patiekalą gaminu tik taip.
Blynai gaunasi labai ploni ir minkšti, kaip aksomas. Dėl to, kad naudojamas tas pats vandens, pieno ir miltų kiekis, receptą labai lengva prisiminti.
Jums reikės:
- Kiaušinių 3 vnt.
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Cukraus 3 šaukštų
- Pieno 1 stiklinės
- Vandens 1 stiklinės
- Kvietinių miltų 1 stiklinės
- Saulėgrąžų aliejaus 3 šaukštų
- Vanilinio cukraus 4 g
Gaminimas:
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į gautą mišinį supilkite pieną, tada įpilkite miltų. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Norėdami įsitikinti, kad tešla yra visiškai vienalytė, galite naudoti elektrinį maišytuvą.
Per kelis kartus į tešlą supilkite karštą vandenį. Pabaigoje supilkite augalinį aliejų ir vėl viską gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę ir suvilgykite paviršių augaliniu aliejumi. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol pagels.