Paprastas, bet neįprastas blynų receptas! Jūsų vaikai iš karto pasakys, kad geresnių blynų dar nėra valgę.
Jie tikrai labai minkšti, kvapnūs ir nepaprastai skanūs.
Viso to paslaptis – saldintas sutirštintas pienas (kondensuotas pienas) ir verdantis vanduo. Žiūrėkite, kaip viską atlikti toliau esančiame recepte.
Jums reikės:
- Saldinto sutirštinto pieno – 380 gramų
- Vandens (verdančio vandens) – 500 ml (arba 2 stiklinių)
- Kiaušinių – 2 vnt.
- Kvietinių paprastų miltų – 300 gramų
- Sviesto (ištirpinto) – 1 valgomojo šaukšto
- Druskos – 1 žiupsnelio
Papildomai:
- Natūralaus jogurto
- Grietinės
- Šviežių vaisių
Gaminimo eiga:
Pirmiausia atidarykite kondensuoto pieno indelį ir supilkite į dubenį.
Įmuškite 2 kiaušinius ir išplakite su plaktuvu.
Įpilkite 1 stiklinę verdančio vandens ir išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite.
Supilkite ištirpintą sviestą.
Galiausiai įmaišykite antrą stiklinę verdančio vandens.
Užmaišykite vientisą tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
Tada kepkite atskirus blynelius.
Vienam blyneliui skirkite maždaug šaukštą mišinio.
Blynelius kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Patiekite su grietine, jogurtu ir šviežiais vaisiais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: