Šių blynų pavadinimas kilęs iš taip pat pavadinto „Tiramisu“ deserto, nes abiems gardumynams naudojamas panašus kremas. Blynai „Tiramisu“ tikrai jus nustebins, tad būtinai paragaukite.
Sudėtis
- 2 stiklinės miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai kakavos
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio sodos
- žiupsnelis druskos
- 1,5 stiklinės pieno
- 1,5 stiklinės grietinės
- 3 kiaušiniai
- 4 šaukštai sviesto
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 4 šaukštai espreso kavos
Kremui
- 125 g maskarponės sūrio
- 1 stiklinė grietinėlės
- 2 šaukštai cukraus
Gaminimas
Pirmiausia pasiruoškite kremą. Išplakite visus ingredientus, kol gausite orią masę. Padėkite į šaldytuvą.
Toliau imkitės blynų. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atskirame inde iki vientisos masės sumaišykite pieną ir grietinę. Sudėkite espreso, įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą ir pridėkite vanilinio cukraus.
Sumaišykite pieno mišinį su sausais ingredientais ir išmaišykite, kad neliktų gabalėlių. Jei tešla per skysta, pridėkite dar šaukštą ar du miltų. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje.
Iškepusius blynus sudėkite į lėkštę sluoksniais ir kiekvieną sluoksnį sutepkite kremu. Štai taip ir gaminami blynai „Tiramisu“.