Blyneliai su šviežiomis žolelėmis puikiai tinka prie įvairių patiekalų ir salotų.
Juos galite naudoti net vietoj duonos ar įdaryti įvairiais įdarais. Puikus receptas iš „YouTube“ kanalo!
Jums reikės:
- Kefyro arba grietinės 200 ml;
- Sodos 1 šaukštelio;
- Kiaušinių 2 vnt.;
- Žiupsnelio druskos;
- Aliejaus 2 valgomų šaukštų;
- Miltų 5 valgomų šaukštų;
- Bulvių 4 vnt.;
- Krapų ryšulėlio.
Gaminimo eiga:
Grietinę arba kefyrą sumaišykite su soda.
Kiaušinius su druska išplakite plaktuvu.
Įmaišykite kefyro mišinį, įpilkite aliejaus.
Suberkite miltus ir išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Krapų ryšulėlį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tešla.
Bulves sutarkuokite stambia tarka ir pagal skonį sumaišykite su druska bei pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir paskleiskite ploną tarkuotų bulvių sluoksnį, po to įpilkite ploną tešlos su krapais sluoksnį.
Kepkite uždengę dangčiu ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite iš kitos pusės.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: