Šie blyneliai tikrai labai skanūs!
Ypatingą skonį suteikia slaptas ingredientas, kurį į tešlą dėdavo mano senelė – tarkuoti obuoliai.
Dėl jų blynai yra minkšti, purūs ir labai labai skanūs.
Būtinai išbandykite šį receptą, tikrai pamėgsite blynus su obuoliais.
Jums reikės:
- 600 ml pieno
- 250 g pusiau rupių miltų
- 2 vnt. kiaušinių
- 3 vnt. obuolių
- 2 pak. vanilinio cukraus
Įdarui:
- 1 pak. cinamoninio cukraus
- 2 saujų razinų
- Žiupsnelio druskos
- 250 g varškės
Kepimui:
- Aliejaus
Papuošimui
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Obuolius nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
Gerai išmaišykite pieną, vanilinį cukrų ir kiaušinius + vieną baltymą.
Taip pat suberkite miltus.
Sumaišykite tešlą elektriniu plakikliu.
Sudėkite tarkuotus obuolius, išmaišykite.
Iš tešlos gaminkite blynus, vieną samtelį mišinio dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir šaukštu suformuokite norimą formą.
Iškepkite blynus iš abiejų pusių.
Paruoškite įdarą:
Sumaišykite varškę, vanilinį cukrų, razinas, kiaušinio trynį, cinamono cukrų.
Įdarykite blynelius, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Linkime gero skonio!