Sudėtis:
Tešla:
250 g apelsinų minkštimo
350 ml pieno
2 kiaušiniai
Šaukštelis cukraus
Šaukštelis druskos
30 ml augalinio aliejaus
Šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
280 g miltų
4 g mielių.
Įdaras:
40 g sviesto
50 g cukraus
Šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
400 g obuolių
Šaukštelis cinamono.
Kaip gaminti?
✔ Apelsinų minkštimą ir tarkuotas žieveles sumaišykite su pienu, įberkite cukraus ir druskos, įpilkite augalinio aliejaus ir plakite plakikliu iki vientisos masės.
✔ Palengva įmaišykite miltus su mielėmis. Paruoštą tešlą palikite šiltai 1 valandą.
✔ Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir apelsinų žieveles. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite smulkintų obuolių ir cinamono, virkite 20 minučių.
✔ Kepkite blynus po 1–2 minutes iš abiejų pusių. Kai blynai bus paruošti, užtepkite įdaro ir susukite blynus.