Siūlome jums puikų patarimą, kaip skaniai papusryčiauti, jei neturite daug laiko pusryčiams paruošti. Keletą kartų per savaitę juos kepu savo vaikams, nes jie labai mėgsta šiuos blynus.
Itin skanių obuolių blynų receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 2 obuolių
- 1 apelsino žievelės
- 1 kiaušinio
- 180 ml jogurto arba kefyro
- 2 šaukštų cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 200 g paprastų miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- Augalinio aliejaus
Papuošimui:
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
- 1/2 valgomojo šaukšto cinamono
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nulupkite obuolius, supjaustykite juos ketvirčiais, išimkite šerdis ir stambiai sutarkuokite.
Į dubenį su tarkuotais obuoliais suberkite tarkuotą apelsino žievelę.
Į dubenį supilkite kiaušinį, jogurtą, cukrų, druską ir gerai išmaišykite plaktuvu.
Supilkite mišinį į dubenį su obuoliais ir išmaišykite mentele.
Suberkite cinamoną, išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus.
Tada suberkite kepimo miltelius ir kruopščiai išmaišykite mentele.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, paskirstykite jį po visą paviršių, šaukštu įdėkite blynų tešlą.
Suformuokite nedidelį blynelį.
Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol apskrus.
Į nedidelį dubenėlį suberkite cukrų, cinamoną.
Mišinį sumaišykite ir pabarstykite blynus.
Galite patiekti šiuos minkštus blynus!
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: