Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Blynai su mėsa ir ryžiais. Puikiai tiks ant pietų stalo!

Kartais paprasti blynai pabosta, tuomet puikus pasirinkimas juos pagardinti kokiais nors įdarais. Blynai su mėsa ir ryžiais – vienas skaniausių variantų, kurį ir siūlome šį kartą išbandyti. Kadangi mėsą virsite, o ne kepsite, blynai bus labai skanūs ir visai neriebūs. Ypač skanu juos valgyti šiltus su grietine.

Ingredientai:

blyneliams:

  • miltai – 2 puodeliai;
  • pienas – 500 ml;
  • šaltas virintas vanduo – 500 ml;
  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis arba pagal skonį;
  • soda – ant peilio galiuko;
  • cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 4 valgomieji šaukštai;
  • sviestas ar lašiniai, kad pateptumėte keptuvę.

įdarui:

  • mėsa (jautiena arba veršiena) – 500 gramų;
  • juodųjų pipirų žirneliai – 3-4 vnt.;
  • lauro lapas – 1 vnt.;
  • ryžiai – 2/3 puodelio;
  • druska – pagal skonį.

pusryčiai

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus blynų ingredientus giliame dubenyje, plakite mikseriu iki vientisos masės, kad neliktų gabalėlių.
  2. Blynų tešlą įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten 20-30 minučių.
  3. Įkaitintą keptuvę sutepkite lašiniais ar sviestu ir kepkite plonus blynus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Keptuvę sutepkite tik pirmam blynui, likusius galima kepti sausoje keptuvėje.
  4. Sudėkite blynus į krūvą ant lėkštės.
  5. Mėsą nuplaukite, sudėkite į keptuvę, užpilkite vandens, suberkite juoduosius pipirus, lauro lapus, druską ir virkite maždaug 1–1,5 valandos.
  6. Puode išvirkite ryžius.
  7. Mėsą išimkite iš sultinio ir nusausinkite. Palikite šiek tiek sultinio.
  8. Perleiskite mėsą per mėsmalę (jei ji nėra smulki), supilkite virtus ryžius, išmaišykite ir įpilkite apie 50 ml mėsos sultinio, kad įdaras nebūtų sausas.
  9. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite 1–2 valgomuosius šaukštus įdaro ir susikite blynus vamzdeliais ar kitaip, kaip norite.
  10. Įdarytus blynus galima valgyti iškart, arba juos dar galite pakepti sviestu išteptoje keptuvėje, kol paruduos.
  11. Patiekite su grietine ar kitokiu padažu.

blynai, blynai su mėsa

Tikimės, kad blynai su mėsa praskaidrins jūsų kasdienybę. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---