Kartais paprasti blynai pabosta, tuomet puikus pasirinkimas juos pagardinti kokiais nors įdarais. Blynai su mėsa ir ryžiais – vienas skaniausių variantų, kurį ir siūlome šį kartą išbandyti. Kadangi mėsą virsite, o ne kepsite, blynai bus labai skanūs ir visai neriebūs. Ypač skanu juos valgyti šiltus su grietine.
Ingredientai:
blyneliams:
- miltai – 2 puodeliai;
- pienas – 500 ml;
- šaltas virintas vanduo – 500 ml;
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis arba pagal skonį;
- soda – ant peilio galiuko;
- cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- augalinis aliejus – 4 valgomieji šaukštai;
- sviestas ar lašiniai, kad pateptumėte keptuvę.
įdarui:
- mėsa (jautiena arba veršiena) – 500 gramų;
- juodųjų pipirų žirneliai – 3-4 vnt.;
- lauro lapas – 1 vnt.;
- ryžiai – 2/3 puodelio;
- druska – pagal skonį.
Gaminimas:
- Sumaišykite visus blynų ingredientus giliame dubenyje, plakite mikseriu iki vientisos masės, kad neliktų gabalėlių.
- Blynų tešlą įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten 20-30 minučių.
- Įkaitintą keptuvę sutepkite lašiniais ar sviestu ir kepkite plonus blynus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Keptuvę sutepkite tik pirmam blynui, likusius galima kepti sausoje keptuvėje.
- Sudėkite blynus į krūvą ant lėkštės.
- Mėsą nuplaukite, sudėkite į keptuvę, užpilkite vandens, suberkite juoduosius pipirus, lauro lapus, druską ir virkite maždaug 1–1,5 valandos.
- Puode išvirkite ryžius.
- Mėsą išimkite iš sultinio ir nusausinkite. Palikite šiek tiek sultinio.
- Perleiskite mėsą per mėsmalę (jei ji nėra smulki), supilkite virtus ryžius, išmaišykite ir įpilkite apie 50 ml mėsos sultinio, kad įdaras nebūtų sausas.
- Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite 1–2 valgomuosius šaukštus įdaro ir susikite blynus vamzdeliais ar kitaip, kaip norite.
- Įdarytus blynus galima valgyti iškart, arba juos dar galite pakepti sviestu išteptoje keptuvėje, kol paruduos.
- Patiekite su grietine ar kitokiu padažu.
Tikimės, kad blynai su mėsa praskaidrins jūsų kasdienybę. Skanaus!