Neįprasti blynai su kumpiu pusryčiams, nustebins visus. Kumpį tešloje galima pakeisti pakepinta malta mėsa su svogūnais, įdėti sūrio. Šie blynai tarsi karšti sumuštiniai tik paruošiami daug paprasčiau.
Galite juos kepti vakare, o ryte tik lengvai pašildyti ir patiekti pusryčiams. Tačiau jie gali būti ir gardus šaltas užkandis.
Jums reikės:
- Pienas – 200 ml.
- Grietinė – 4 šaukštai
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Miltai – 1 puodelis
- Kumpis – 100–150 g
- Kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas.
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
- Druska pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite kiaušinius ir įmuškite į dubenį, lengvai išplakite šluotele. Įpilkite pieno, grietinės ir augalinio aliejaus, grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu. Supjaustykite kumpį, kuo smulkesniais gabalėliais ir sudėkite į tešlą. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską, galite pridėti mėgstamų prieskonių, gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir įdėję po maždaug šaukštą tešlos kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Blynai su kumpiu gali būti patiekti su grietine ar kitu mėgstamu padažu.