Blynai su bulvių įdaru sužavės visą šeimyną! Nepatingėkite jų išsikepti ir paragauti. Tai padaryti visai nesudėtinga, o blynai tiks tiek savaitgalio pietums, tiek darbo dienos vakarienei.
Sudėtis
- 400 ml kefyro
- 550 g miltų
- 0,5 šaukštelio sodos
- 0,5 šaukštelio druskos
- 500 g virtų bulvių
- 50 ml pieno
- 1 svogūnas
- aliejus
- sviestas
Gaminimas
Sumaišykite miltus su soda ir druska. Supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite. Švelniai užminkykite elastingą, minkštą tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir leiskite pailsėti 30 minučių.
Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite. Sutrinkite virtas bulves į košę. Į ją sudėkite pakepintus svogūnus, supilkite šiltą pieną. Viską išmaišykite.
Iš tešlos pasidarykite po du vienodus gabaliukus, kiekvieną iškočiokite į mažą, iki 10 mm storio blyną. Į jo vidurį įdėkite įdarą, uždenkite antru blynu, padėkite ant stalo žemyn sujungimu ir iškočiokite, kad suliptų. Taip suformuokite visus blynus.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Iškepusius aptepkite sviestu. Blynai su bulvių įdaru tada bus paruošti dėti ant stalo.