Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Blynai su bulvėmis: skaniau už picą ir pyragus

Blynai su bulvėmis tikrai jums patiks! Svarbiausia suprasti, kad čia ne mums gerai žinomi bulviniai blynai, o kitoks patiekalas. Išbandykite!

Ingredientai:

  • kefyras – 400 ml
  • miltai – 550 g
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • virtos bulvės – 500 g
  • pienas – 50 ml
  • svogūnas – 1vnt.
  • augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • sviestas.

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su druska ir soda, supilkite šiltą kefyrą. Minkykite tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos. Į bulvių košę supilkite karštą pieną, suberkite pakepintus svogūnus ir viską išmaišykite.

Tešlą padalinkite į vienodą skaičių rutuliukų, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į nedidelį, maždaug 8-10 mm storio paplotėlį. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite įdaro, o viršuje suspauskite tešlą. Iškočiokite blyną ir dėkite į keptuvę.

Kepkite pyragėlius karštoje, sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies porą minučių iš abiejų pusių – vieną pusę po dangčiu, kitą be dangčio. Karštus blynus iš karto patepkite sviestu. Skanaus!

blynai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---