Įprasta kopūstus dėti į salotas ar troškinį, bet skaniau bus iš jų pagaminti tikrus blynus. Nepaisant nestandartinio recepto, galutinis variantas pasirodys toks skanus, kad net tie, kurie anksčiau nemėgo kopūstų, prašys pakartoti.
Ingredientai
- 750 gramų kopūstų,
- 1 litras vandens,
- 2 kiaušiniai,
- 2 svogūnai,
- 5 skiltelės česnakų,
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
- šaukštelis čiobrelių,
- pusė šaukštelio pipirų,
- aitriųjų paprikų miltelių – pagal skonį,
- 75 gramai miltų,
- sviestas.
Gaminimo eiga
Kopūstą supjaustome pjaustykle ir naudojame elektrinį maisto smulkintuvą su S formos peiliukais. Taip pat sėkmingai jį galima labai smulkiai supjaustyti peiliu arba sutarkuoti smulkia trintuve. Tada kopūstus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame 10 minučių, reikia, kad jie suminkštėtų.
Ant viryklės įkaitinkite keptuvę ir joje smulkiai supjaustykite svogūną. Po minutės per spaudą išspauskite česnaką. Pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, tada sumaišykite su kopūstais. Ten suberkite visus prieskonius, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir išmaišykite į vienalytę masę.
Iš masės formuokite nedidelius blynelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus malonią auksinę plutelę.
Vaizdo įrašo medžiaga:
Geriausia patiekti blynus su baltu česnakiniu padažu. Bus skanu ir su paprasta šviežia grietine.
Skanaus!