Daugeliui ploni ir skanūs blynų asocijuojasi su vaikyste ir šventėmis. Kiekviena namų šeimininkių skuba palepinti savo namų gyventojus skaniais blynais.
Tačiau ne visų virėjų blynai išeina tikrai skanūs, gražūs ir ploni. Problemos, su kuriomis namų šeimininkės susiduria dažniausiai, yra tai, kad blynai ima degti. Arba tai, kad blynai yra per stori, ar tai, kad blynai iškepa nelygiais kraštais.
Visų šių problemų galima lengvai išvengti, jei žinosite šias tris puikių blynų kepimo paslaptis.
Pirmoji paslaptis
Nereikia pilti daug aliejaus. Tačiau yra vienas niuansas. Kad blynai nesviltų ir įgautų gražią spalvą, keptuvėje pakaitinkite apie 6-7 šaukštus augalinio aliejaus ir supilkite į tešlą.
Daugiau aliejaus į keptuvę pilti nereikia.
Antroji paslaptis
Kad blynai būtų su lygiais kraštais, juos reikia kepti labai gerai įkaitintoje keptuvėje.
Trečioji paslaptis
Kad blynai būtų švelnūs ir tikrąja to žodžio prasme ištirptų burnoje, būtina tam tikrą laiką uždengti paruoštų blynų krūvelę dubeniu arba lėkšte. Jie mirks savo garuose ir bus neįtikėtinai švelnūs.
Ir paskutinė pastaba. Tešla turėtų būti kaip tiršta jogurtas, bet ne tokia tiršta kaip grietinė.