Kai noriu ko nors saldaus, pirmiausia prisimenu šį receptą. Paruošti šį vyniotinį yra paprasčiau nei paprasta, be to, jį mėgsta visi šeimos nariai. Vasaros laikotarpiu vietoj uogienės galite naudoti šviežias uogas – vyniotinis bus dar skanesnis!
Jums reikės:
- 190 g kiaušinių baltymų
- Žiupsnelio citrinos rūgšties
- Žiupsnelio druskos
- 250 g cukraus
- 25 g krakmolo
- 150 g kreminio sūrio
- 100 ml grietinėlės
- 20 g cukraus pudros
- 100 g braškių uogienės (arba šviežių braškių)
- Pistacijų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Baltymus išplakite su citrinos rūgštimi ir druska. Suberkite cukrų, suplakite. Įberkite krakmolo ir suplakite.
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir tolygiai paskirstykite. Kepkite pusvalandį 150°C temperatūroje
Suplakite kreminį sūrį ir grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir išplakite. Kremą šaldykite 30 minučių.
Iškeptą biskvitą aptepkite kremu. Ant viršaus uždėkite uogienės ir švelniai suvyniokite. Sutepkite likusiu kremu ir pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: