Pyragas skanus ir labai purus. Nustebsite, kaip lengvai galite jį paruošti!
Jums reikės:
- 10 kiaušinių baltymų
- 180 g cukraus pudros
- 1/2 valgomojo šaukšto acto
Pyrago pagrindui:
- 3 kiaušinių trynių
- 2 kiaušinių
- 60 g cukraus pudros
- vanilinio cukraus
- 60 g pusiau rupių miltų
Pertepimui:
- vyšnių uogienės
Įdarui:
- 500 ml plaktos grietinėlės
- 2 pakelių standiklio
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išplakite kiaušinių baltymus.
Tada palaipsniui įmaišykite cukrų.
Galiausiai įpilkite šiek tiek acto.
Tuomet kiaušinių baltymus plakite, kol susidarys standžios putos.
Sudėkite baltymų masę į konditerinį maišelį ir ant paruošto kepimo popieriaus išspauskite juosteles.
Tarp kiekvienos iš jų palikite tarpą. Tokiu būdu paruošite du lapus.
Paruoškite sausainių tešlą.
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki putų, suberkite miltus.
Gautą trynių tešlą taip pat sudėkite į maišelį ir išspauskite juosteles tarp išspaustų kiaušinio baltymų.
Kepkite 160°C temperatūroje apie 30 minučių.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjaukite išilgai pusiau ir vieną dalį aptepkite vyšnių džemu.
Tada užtepkite su standikliu išplaktą grietinėlę.
Uždenkite kita biskvito dalimi.
Linkime gero skonio!