Skanaus pyrago receptas, jį itin paprasta paruošti, o skonis iš tiesų prabangus. Išbandžiau jį tik praėjusią savaitę, sekmadienį, ir nuo to laiko kepiau jau trečią kartą, o šiandien pagaminsiu dar vieną partiją ir negaliu sulaukti, kada galėsiu jį pasiūlyti svečiams. Jis tikrai labai skanus!
Jums reikės:
- 4 vnt. kiaušinių
- 200 g cukraus
- 250 g sviesto
- 1 grietinėlės, skirtos plakimui
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 300 g pusiau rupių miltų
Aptepimui:
- Uogienės
- Maistinių dažų, geriausia raudonų
- 350 ml vandens
- Aviečių sirupo
- Romo arba punšo kvapiųjų medžiagų
Glaistui:
- 100 g cukraus pudros
- 1 šaukšto karšto vandens
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- Arba galite naudoti Dr. Oetker firmos glaistą
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų.
Sudėkite ištirpintą sviestą, suplakite grietinėlę.
Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Padalykite gautą mišinį į 2 dalis, vieną dalį nuspalvinkite raudonais dažais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskirstykite nespalvotą tešlą.
Ant šios tešlos sluoksniuokite raudoną tešlą ir viską gražiai išlyginkite.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą.
Ant iškeptos tešlos supilkite punšo skonio aptepimą (vanduo + sirupas + romas arba kvapiosios medžiagos).
Paviršių apliekite glajumi ir užberkite tarkuoto šokolado (jei norite).
Kepinį perpjaukite per pusę ir sulipdykite uogiene.
Glaistas:
100 g cukraus pudros, šaukštą karšto vandens ir šaukštą citrinos sulčių sumaišykite su vandeniu ir palaipsniui supilkite cukrų.
Išmaišykite į vientisą glajų, kurį supilkite ant pyrago ir palikite sustingti.
Šis glajus bus baltas, tačiau galite išbandyti ir Dr. Oetker’s firmos glajų.
Linkime gero skonio!