Tikras vaikystės skonis!
Sudedamosios dalys:
Biskvitui:
- 4 kiaušiniai
- 10 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 80 g miltų
- 20 g kakavos
- 20 g sviesto
Kremui:
- 120 g sviesto
- 1 kiaušinio trynys
- 80 g kondensuoto pieno
- 20 ml vandens
- 1 šaukštelis kakavos
Pertepimui:
- 60 g abrikosų uogienės
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
Glazūrai:
- 80 g juodojo šokolado
- 40 g sviesto
Paruošimo būdas:
- Kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite iki vientisos masės.
- Svarbu, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros. Tai būtina, kad pyragas gautųsi purus.
- Įmaišykite sviestą, kakavą ir persijotus miltus. Dar kartą išmaišykite elektriniu maišytuvu.
- Supilkite gautą tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite (neatidarydami orkaitės) 170 °C temperatūroje 30 minučių.
- Atvėsusį pyragą supjaustykite į tris lygias dalis.
- Paruoškite kremą: puode išsukite sviestą ir kiaušinio trynį, tada supilkite vandenį, kakavą ir miltus. Uždėkite ant viryklės ir kaitinkite iki vientisos masės.
- Kiekvieną paplotėlį gausiai aptepkite kremu. Antrąjį pyragą dėkite ant pirmojo, o trečiąjį – ant antrojo. Viršutinės dalies kremu neužtepkite.
- Sumaišykite abrikosų uogienę ir citrinos sultis ir gauta mase apipilkite viršutinį pyrago sluoksnį.
- Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą ir aptepkite pyrago viršų.
- Leiskite pyragui šaltai pastovėti apie 5 valandas.
Mėgaukitės kartu su gardžia arbata!