Kiekvienas riešutų mėgėjas bus sužavėtas šiuo skaniu desertu pagal šį „YouTube“ kanalo receptą!
Nepaprastas skonis, kuriam bus sunku atsispirti.
Jums reikės:
Tešlai:
- 1/2 stiklinės natūralaus jogurto
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1/3 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinės paprastų miltų
- 1/4 stiklinės kakavos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio kepimo sodos
- 1/2 stiklinės pieno
Kremui:
- 1/2 stiklinės plaktos grietinėlės
- 2 šaukštelių cukraus pudros
„Nutellos“ glajui:
- 1/2 stiklinės „Nutella” kremo
- 1/4 stiklinės karšto pieno
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite natūralų jogurtą su cukrumi, aliejumi ir gerai išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus su kakava, kepimo miltelius, sodą ir gerai išmaišykite.
Supilkite pieną ir gerai išmaišykite šluotele.
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
Apšlakstykite aliejumi ir supilkite į jį paruoštą masę.
Naudodami mentelę, pašalinkite oro burbuliukus ir dėkite į įkaitintą iki 170°C temperatūros orkaitę.
Kepkite apie 30-35 minutes.
Atlikite patikrinimą su mediniu pagaliuku, ar biskvitas jau iškepė, ir kai tešla bus gerai iškepusi, išimkite ją iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
Išimkite gautą biskvitą iš formos ir supjaustykite jį pagal stiklinio indo formą, į kurį jį reikės įdėti.
Į dubenį supilkite plaktą grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir gerai išplakite šluotele.
Tada ant iškepto biskvito sluoksniuokite grietinėlę.
Įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Tuo tarpu „Nutella“ kremą sumaišykite su karštu pienu iki vientisos masės.
Ant biskvito supilkite atvėsusią glazūrą.
Galiausiai galėsite papuošti šokolado plytele.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: