Biskvitiniai sausainiai su kondensuotu pienu arba uogiene puikiai tiks prie arbatos. Išsikepti šiuos sausainius bus labai lengva.
Ingredientai:
- Miltai – 1 stiklinė;
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 0,5 stiklinės;
- Grietinė – 4 valgomieji šaukštai;
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- Kondensuotas pienas – 50 g;
- Sviestas – 60 g;
- Cukraus pudra – papuošimui.
Gaminimas:
Cukrų ir kiaušinį išplakite šluotele, tada sudėkite grietinę ir kepimo miltelius, išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite minkštą sviestą ir sutrinkite šakute. Suberkite persijotus miltus ir maišykite tešlą mikseriu arba šluotele. Turėtumėte gauti tešlą, panašią į blynų arba šiek tiek tirštesnę.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir formuokite pagaliukus, išspauskite juos ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Sausainius atvėsinkite ir iš dviejų pagaliukų formuokite vieną sausainį, centrinę jo dalį patepkite kondensuotu pienu.
Vietoj kondensuoto pieno galite naudoti uogienę. Patiekite sausainius, papuoštus cukraus pudra arba šokoladu. Skanaus!