Šalti rudens vakarai yra pats tinkamiausias metas kepti įvairius pyragus. Net ir tuomet, jei nelabai mėgstate sukiotis virtuvėje, siūlome jums išbandyti šį gana paprastą, tačiau tikrai neprastą receptą, kuris tikrai nepareikalaus ypatingai daug laiko ar didelių pastangų.
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 350 g kvietinių miltų
- 250 g cukraus
- Pusės arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
- 10 g vanilinio cukraus
- 2 kivių
- 2 persikų
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinius su cukrumi (plakite bent 10 minučių). Įberkite citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus, išmaišykite.
Persijokite miltus, palengva pilkite juos į kiaušinių masę. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite kivius ir persikus (vietoj jų galite naudoti ir kitus mėgstamus vaisius).
Kepimo formą ištepkite aliejumi, supilkite pusę tešlos. Sudėkite vaisių gabalėlius ir uždenkite likusia tešlos mase. Kepame iki 180℃ temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Paruoštą biskvitą pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite vaisių gabalėliais.
Linkime gero skonio!