Po daugelio metų pagaliau radau tobulo biskvito, kuris yra tikrai nepakartojamas, receptą! Purus, minkštas ir skanus – biskvito net nereikia pertepti kremu! Šį biskvitą kepu jau daugelį metų.
Jums reikės:
- 200 g cukraus
- 100 ml vandens
- 4 vnt. kiaušinių
- 100 ml aliejaus
- 200 g paprastų miltų
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Keturis kiaušinių trynius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki putų.
Supilkite vandenį ir aliejų, ir gerai išmaišykite.
Įmaišykite persijotus miltus, į kuriuos įmaišėte kepimo miltelius.
Galiausiai lengvai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol viršus paruduos. Ar gerai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai.
Kepimo laikas – apie pusvalandį, bet laiko trukmė priklauso nuo tešlos kiekio ir orkaitės.
Svarbu orkaitės per anksti neatidaryti, kad tešla nesukristų.
Biskvitą galite kepti ne tik apvalioje torto formoje, bet ir klasikinėje kepimo skardoje, pavyzdžiui, ruošdami saldų vyniotinį arba deserto pagrindą.
(Kai kalbu apie apvalią kepimo formą, dažniausiai naudoju 26 cm skersmens formą, jei naudosite mažesnio skersmens, biskvitas bus aukštesnis ir jį reikės kepti ilgiau).
Tiesiog aptepkite biskvitą uogiene arba pertepkite jį kaip klasikinį pyragą – viskas priklauso nuo jūsų noro.
Tačiau šis biskvitas skanus ir vienas!
Kakavinis biskvitas
Jums reikės:
- Kiaušinių 4 vnt.
- Kvietinių miltų 100 g
- Kakavos miltelių 50 g
- Cukraus 200 g
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Sviesto pagal skonį
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kad baltymai geriau plaktųsi, atvėsinkite juos šaldytuve.
Kiaušinių trynius išplakite elektriniu maišytuvu su 100 g cukraus.
Kiaušinių baltymus pradėkite plakti maišytuvu nedideliu greičiu, tada palaipsniui padidinkite greitį iki maksimalaus.
Į išplaktus baltymus palaipsniui suberkite likusį cukrų.
Plakite tol, kol gausite standžią masę.
Sudėkite išplaktus kiaušinių trynius į baltymus, atsargiai išmaišykite su mentele iš apačios į viršų, kad mišinys nesukristų.
Po truputį suberkite persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą torto formą.
Pašaukite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių.
Kepimo metu neatidarykite orkaitės durelių, kitaip tešla gali sukristi.
Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar biskvitas yra tinkamai iškepęs.
Leiskite karštam biskvitui atvėsti skardoje, tada perkelkite jį ant grotelių arba virtuvinės lentelės.
Atvėsusį biskvitą galite išilgai perpjauti į kelias dalis.
Skanaus!