Šis biskvitas yra labai minkštas, skanus ir greitai paruošiamas! Jam pagaminti nereikia jokių miltų, ir jį gali pasigaminti net tas, kuris niekada nėra kepęs pyrago.
Šį mėgstamą pyragą namuose gali paruošti net mano 11 metų dukra. Pyragas puikiai tinka ir pusryčiams, arba kaip desertas prie kavos.
Kiek skirtingų pudingo miltelių turite, tokių spalvų gali būti šis pyragas!
Išsaugokite šį receptą savo šeimos kulinarinėje knygoje, jį visada verta turėti po ranka.
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 200 ml cukraus pudros (1 puodelio)
- 200 ml aliejaus (1 puodelio)
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 4 pakelių pudingo miltelių (apie 40 g)
Pudingo skoniai:
- Šokoladinis- 2 vnt.
- Vanilinis – 2 vnt.
Jei norite įvairesnių pyrago sluoksnių, galite rinktis pudingo miltelius visus skirtingus – viskas priklauso nuo jūsų!
Gaminimo eiga:
Pirmiausia, pyrago kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Šį biskvitą taip pat galite gaminti kaip klasikinį keksą, tik, žinoma, vietoj pyrago formos naudokite tam skirtą formą.
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Kiaušinių trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakite iki putų.
Tada supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Plakite, kol visi ingredientai visiškai susimaišys.
Galiausiai suberkite kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus.
Dabar padalykite mišinį į 2 arba 3 dubenėlius – priklausomai nuo to, kiek rūšių pudingo norite dėti.
Į kiekvieną mišinį įberkite skirtingus pudingo miltelius (4x apie 40 g) – vanilinį, kakavinį, braškinį ir pan., galite naudoti tokius skonius, kokių tik norite.
Sluoksniais supilkite į kepimo formą.
Taip pat galite viršuje mediniu pagaliuku padaryti norimą raštą.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje (180°C temperatūroje apie 40-45 min.).
Linkime gero skonio!