Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- Kvietinių sijotų miltų – 370-380 g
- Kiaušinių – 2 vnt.
- Sviesto – 160 g
- Cukraus – 120 g
- Kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
- Žiupsnelio druskos
- Obuolių – 5-6 vnt. (1000–900 g)
- Rudojo cukraus – 100 g
- Cinamono – 1 arbatinio šaukštelio
- Razinų – 50 g
- Kukurūzų krakmolo – 30 g
Tešlos apibarstymui:
- Maltų riešutų
- Maltų sausainių ar džiūvėsėlių
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite tešlą.
Persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais.
Įdėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir sumaišykite su miltais.
Įmuškite kiaušinį ir įdėkite žiupsnelį druskos.
Paruoškite vientisą tešlą, jei reikės, taip pat galite įpilti 2 šaukštus pieno.
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol pasiruošite įdarą. Arba galite įdėti į šaldiklį 5-7 minutėms.
Pirmiausia įdarui sutarkuokite obuolius.
Krakmolą sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
Į paruoštą obuolių mišinį įdėkite įberkite razinų.
Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus sutepkite sviestu.
Tešlą padalinkite į dvi dalis – didesnę ir mažesnę.
Didesnę tešlos dalį iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir tada, prilaikant voleliu, įdėkite į kepimo formą.
Tešla išklokite visą kepimo formos dugną ir kraštus, o perteklinę tešlą apipjaukite peiliu.
Ant tešlos suberkite džiūvėsėlius, riešutus ar susmulkintus sausainius, ir paskleiskite įdarą per visą tešlos plotį ir palikite mažą kraštelį, kurio nereikia užberti įdaru.
Iš likusio tešlos, kurią taip pat reikia iškočioti, išpjaukite nedidelius apskritimus.
Šiuos apskritimėlius sudėliokite vieną šalia kito ant įdaro, kad jie vos liestųsi ir šiek tiek suliptų.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 minučių.
Pyrago iš karto neišimkite, leiskite šiek tiek jam atvėsti formoje, ir tik tada išimkite ir palikite visiškam atvėsimui. Tada galėsite patiekti ant stalo.
Galite šį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: