Aguonų pyragas yra neįtikėtinai skanus desertas, kuris nustebins net išrankiausius svečius.
Ingredientai:
Sviestas – 50 gramų;
Cukrus – 75 gramai;
Kiaušiniai – 2 vienetai;
Aguonos – 80 gramų;
Miltai apibarstymui;
Aliejus.
Glazūrai:
Cukraus pudra – 100 gramų;
Verdančio vandens 2 valgomieji šaukštai;
Citrinos sulčių 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Sumaišykite 50 gramų suminkštinto sviesto ir 50 gramų cukraus. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius pilkite į sviesto ir cukraus mišinį. Viską plakite mikseriu, kol sutirštės.
Tuomet į mišinį supilkite aguonų sėklas ir gerai išmaišykite. Išplakite kiaušinio baltymus iki putų, tada įpilkite 25 gramus cukraus ir vėl išplakite. Įmaišykite išplaktus baltymus į mišinį ir išmaišykite. Kepimo formą sutepkite aliejumi ir apibarstykite miltais. Supilkite mišinį į formelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Pyrago glazūrai sumaišykite 100 gramų cukraus pudros su 2 valgomaisiais šaukštais verdančio vandens ir šaukštu citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite. Iškepusį pyragą aptepkite glazūrą ir patiekite.
Skanaus!