Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Be proto skanus grietininis pyragas. Paragaukite ir iškart pamilsite!

Šis desertas yra toks švelnus, kad tikrąja to žodžio prasme tirpsta burnoje!

Sudėtis

1 biskvitui:

2 kiaušiniai

150 g cukraus

150 g grietinės

100 g sviesto

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

¼ šaukštelio druskos

10 g kepimo miltelių

220 g miltų

2 biskvitui:

2 kiaušiniai

150 g cukraus

150 g grietinės

100 g sviesto

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

¼ šaukštelio druskos

10 g kepimo miltelių

60 g kakavos

160 g miltų

Grietininiam pertepimui:

550 g grietinės

125 g cukraus pudros

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų, druską ir išplakite maišytuvu iki purumo.

Sudėkite vanilę, minkštą sviestą, gerai išmaišykite ir sudėkite grietinę.

Išsijokite miltus ir kepimo miltelius tiesiai į dubenį. Tešlą minkykite greitai ir trumpai.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite tešlą, išlyginkite.

Formą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 20-25 minučių.

Kol pirmasis biskvitas kepa, paruoškite tešlą antrajam. Viskas lygiai taip pat, tik mažiau miltų ir įdėkite kakavos.

Išimkite pirmąjį biskvitą iš orkaitės, patikrinkite pagaliuku, ar jis iškepęs, ir perkelkite jį ant lėkštės.

Kepkite antrąjį biskvitą taip pat kaip pirmąjį.

Pasigaminkite kremą pertepimui. Į grietinę sudėkite cukraus pudrą ir vanilę, viską gerai išmaišykite su šluotele. Kremas paruoštas.

Kai biskvitai atvės, nupjaukite viršutinį sluoksnį, kad jie geriau įsigertų grietininio kremo. Liekanas pasilikite panaudoti trupiniams papuošimui.

Ant pirmojo biskvito paskleiskite pusę kremo, dėkite antrąjį biskvitą (šokoladinį) ir užtepkite kremą ant viršaus. Išlyginkite tiek viršų, tiek šonus. Ant viršaus supilkite trupinius.

Tortą 5-6 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Galiausiai supjaustykite pyragą gabalėliais.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---