Šis desertas yra toks švelnus, kad tikrąja to žodžio prasme tirpsta burnoje!
Sudėtis
1 biskvitui:
2 kiaušiniai
150 g cukraus
150 g grietinės
100 g sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
¼ šaukštelio druskos
10 g kepimo miltelių
220 g miltų
2 biskvitui:
2 kiaušiniai
150 g cukraus
150 g grietinės
100 g sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
¼ šaukštelio druskos
10 g kepimo miltelių
60 g kakavos
160 g miltų
Grietininiam pertepimui:
550 g grietinės
125 g cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų, druską ir išplakite maišytuvu iki purumo.
Sudėkite vanilę, minkštą sviestą, gerai išmaišykite ir sudėkite grietinę.
Išsijokite miltus ir kepimo miltelius tiesiai į dubenį. Tešlą minkykite greitai ir trumpai.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite tešlą, išlyginkite.
Formą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 20-25 minučių.
Kol pirmasis biskvitas kepa, paruoškite tešlą antrajam. Viskas lygiai taip pat, tik mažiau miltų ir įdėkite kakavos.
Išimkite pirmąjį biskvitą iš orkaitės, patikrinkite pagaliuku, ar jis iškepęs, ir perkelkite jį ant lėkštės.
Kepkite antrąjį biskvitą taip pat kaip pirmąjį.
Pasigaminkite kremą pertepimui. Į grietinę sudėkite cukraus pudrą ir vanilę, viską gerai išmaišykite su šluotele. Kremas paruoštas.
Kai biskvitai atvės, nupjaukite viršutinį sluoksnį, kad jie geriau įsigertų grietininio kremo. Liekanas pasilikite panaudoti trupiniams papuošimui.
Ant pirmojo biskvito paskleiskite pusę kremo, dėkite antrąjį biskvitą (šokoladinį) ir užtepkite kremą ant viršaus. Išlyginkite tiek viršų, tiek šonus. Ant viršaus supilkite trupinius.
Tortą 5-6 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Galiausiai supjaustykite pyragą gabalėliais.
Skanaus!