Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Be galo skanus tortas „Rudutis“. Pasmaližiaukite!

Labai skanus tortas. Jis tiesiog tirpsta burnoje!

Sudėtis

Tešlai:

1 puodelis cukraus

2 kiaušiniai

2 šaukštai medaus

100 g sviesto

1 šaukštelis sodos

2,5 puodelio miltų

Kremui:

0,75 litro pieno

1 puodelis cukraus

3 kiaušiniai

3 šaukštai krakmolo arba miltų

200 g minkšto sviesto

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite medų ir sviestą. Viską sumaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Suberkite sodą ir vėl uždėkite ant ugnies. Intensyviai maišykite, kol masė padidės 2 kartus, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite tešlai atvėsti.

Plonai iškočiokite tešlą ir suskirstykite į biskvitus. Jie iškepa labai greitai. Ar iškepę, patikrinkite pagal spalvą: jie turi būti šviesiai rudi. Vieną biskvitą sutrupinkite į trupinius ir palikite pyrago papuošimui.

Paruoškite kremą. Sumaišykite pieną, cukrų ir kiaušinius, krakmolą, užvirinkite, atvėsinkite ir dalimis supilkite į minkštą sviestą. Kiekvieną kartą įpylę išplakite šluotele ar maišytuvu. Kremas paruoštas.

Ištepkite biskvitus kremu ir sudėkite vieną ant kito. Torto šonus ir viršų ištepkite kremu. Tada apibarstykite trupiniais. Leiskite tortui šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje. Tada kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---