Labai skanus tortas. Jis tiesiog tirpsta burnoje!
Sudėtis
Tešlai:
1 puodelis cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukštai medaus
100 g sviesto
1 šaukštelis sodos
2,5 puodelio miltų
Kremui:
0,75 litro pieno
1 puodelis cukraus
3 kiaušiniai
3 šaukštai krakmolo arba miltų
200 g minkšto sviesto
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite medų ir sviestą. Viską sumaišykite, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Suberkite sodą ir vėl uždėkite ant ugnies. Intensyviai maišykite, kol masė padidės 2 kartus, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite tešlai atvėsti.
Plonai iškočiokite tešlą ir suskirstykite į biskvitus. Jie iškepa labai greitai. Ar iškepę, patikrinkite pagal spalvą: jie turi būti šviesiai rudi. Vieną biskvitą sutrupinkite į trupinius ir palikite pyrago papuošimui.
Paruoškite kremą. Sumaišykite pieną, cukrų ir kiaušinius, krakmolą, užvirinkite, atvėsinkite ir dalimis supilkite į minkštą sviestą. Kiekvieną kartą įpylę išplakite šluotele ar maišytuvu. Kremas paruoštas.
Ištepkite biskvitus kremu ir sudėkite vieną ant kito. Torto šonus ir viršų ištepkite kremu. Tada apibarstykite trupiniais. Leiskite tortui šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje. Tada kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.