Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Be galo skanus itališkas pyragas „Mimoza“. Išbandykite!

Tradicinis itališkas desertas „Mimoza“ tikrai taps mėgstamiausiu jūsų pyragu! Šis skanėstas yra labai populiarus pavasarį ir jį su malonumu ruošia šeimininkės visoje Italijoje.

Ingredientai:

biskvitui:

  • kiaušiniai – 4 vnt.;
  • cukrus – 220 gramų;
  • tryniai – 8 vnt.;
  • miltai – 200 gramų;
  • krakmolas – 40 gramų;
  • sviestas tepimui.

kremui:

  • pienas – 300 ml;
  • grietinėlė (30%) – 500 ml;
  • vanilės ankštimis pusė vieneto arba vanilės ekstrakto 1–2 lašai;
  • tryniai – 8 vnt.;
  • cukrus – 200 gramų;
  • miltai – 55 gramai;
  • cukraus pudra – 2 valgomieji šaukštai.

impregnavimui:

  • vanduo – 100 ml;
  • cukrus – 50 gramų;
  • apelsinų tirpalas – 50 ml.

papuošimui:

  • cukraus pudra.

pusryčiai

Gaminimas:

  1. Paruoškite biskvitą: kiaušinius ir cukrų sudėkite į gilų indą ir plakite mikseriu 10 minučių, kol masės tūris padidės bent du kartus.
  2. Po vieną į gautą masę sudėkite 8 kiaušinių trynius, kiekvieną kartą maišydami vidutiniu maišytuvo greičiu.
  3. Du kartus išsijokite miltus ir krakmolą.
  4. Į kiaušinių masę palaipsniui įpilkite miltų su krakmolu, kiekvieną kartą švelniai maišant, sklandžiai judinant iš apačios į viršų, papildomai prisotindami tešlą oru.
  5. Du kepimo indus (skersmuo 22 cm) sutepkite sviestu ir lengvai apibarstykite miltais.
  6. Padalinkite tešlą į 2 dalis, užpildykite formas ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.
  7. Jei yra tik vienas kepimo indas, kepkite biskvitus iš eilės. Taip pat sausainius galite kepti garinėje orkaitėje „kepimo“ režimu 40 minučių.
  8. Iškeptus sausainius atvėsinkite, apvyniokite lipnia plėvele ir palikite 5-6 valandoms, o geriausia per visą naktį.
  9. Kremo paruošimas: pieną ir 300 ml grietinėlės supilkite į troškintuvą ar keptuvę storu dugnu.
  10. Sudėkite sėklų iš vanilės ankšties arba įpilkite porą lašų vanilės ekstrakto ir padėkite ant ugnies, bet neužvirkite.
  11. Atskirai sumaišykite cukrų ir trynius dubenyje. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  12. Į gautą masę įpilkite šiek tiek pašildyto pieno su grietinėle ir maišykite iki vientisos masės.
  13. Po to gautą masę supilkite į keptuvę su grietinėle ir pienu ir virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Kremas turėtų būti lygus ir be gabalėlių.
  14. Supilkite grietinėlę į gilų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  15. Likusius 200 ml grietinėlės išplakite su cukraus pudra. Atsiidėkite 3 valgomuosius šaukštus (jie bus reikalingi vėliau).
  16. Palaipsniui, po 1-2 šaukštus pilkite į kremą, kiekvieną kartą atsargiai maišydami, kad kremas nesutirštėtų.
  17. Uždenkite baigtą kremą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
  18. Paruoškite impregnavimą: į troškintuvą supilkite vandenį, įberkite cukraus ir viską pašildykite, kol cukrus ištirps.
  19. Nukelkite sirupą nuo ugnies ir įpilkite apelsinų tirpalo.
  20. Pyrago darymas: pirmąjį sausainių biskvitą siūlu ar aštriu peiliu supjaustykite į 3 vienodus sluoksnius.
  21. Antrąjį sausainių biskvitą atsargiai supjaustykite juostelėmis, o paskui mažais kvadratėliais (kuo mažesni, tuo geriau).
  22. Padėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ant indo, ant kurio bus patiektas pyragas, jį dosniai sudrėkinkite vandens, cukraus ir apelsinų tirpalo mišiniu.
  23. Tuomet užtepkite ploną plaktos grietinėlės (nuo atidėtos) sluoksnį ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
  24. Tada ištepkite trečdalį kremo sluoksnio.
  25. Uždenkite šį sluoksnį antruoju biskvitu, sudrėkinkite jį vandens ir apelsinų tirpalo mišiniu, sutepkite likusia plakta grietinėle, o tada dėkite truputį kremo.
  26. Uždenkite trečiąja biskvito dalimi ir sutepkite likusį kremą viršuje ir šonuose.
  27. Papuoškite pyragą susmulkintu biskvitu per visą paviršių ir šonus.
  28. Įdėkite pyragą „Mimoza“ į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, o geriausia – visai nakčiai, kad viskas į biskvitus gerai įsigertų.
  29. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus! Tikime, kad pyragas „Mimoza“ taps jūsų mėgstamiausiu!

mimoza

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---