Šie blynai kepami su įvairiais įdarais, tačiau šiame recepte naudojamas įdaras su sūriu ir žolelėmis.
Sudėtis:
400 g miltų
250 ml kefyro
1 šaukštelis sodos
0,5 šaukštelio druskos
200 g sūrio
20 g žalumynų
2 skiltelės česnako
100 g sviesto
Gaminimas:
Suberkite sodą į kefyrą, išmaišykite ir palikite 5 minutes.
Į miltus suberkite druską, supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą.
Iš tešlos formuokite pailgą formą ir padalinkite ją į 6 lygias dalis.
Kiekvieną tešlos gabalėlį pavoliokite miltuose, suformuokite nedidelius pyragėlius ir 10 minučių įdėkite į maišą.
Įdarui sutarkuokite sūrį ant smulkios tarkos, įtrinkite česnaką, sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.
Rankomis tešlą suformuokite į plokščius blynus, kurių skersmuo 10 cm, tada į vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro ir užlenkite galus ir formuodami krepšelį.
Rankomis paspauskite gautą krepšelį ir atsargiai iškočiokite 3-4 mm storio ir 20 cm skersmens apskritimą.
Kepkite keptuvėje 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepant išsipūtė, pradurkite iš šono ir išspauskite orą.
Paruoštas blynus sutepkite lydytu sviestu iš abiejų pusių ir leiskite šiek tiek pastovėti.
Skanaus!