Pagal šį receptą iškeptos bandelės ilgai ant stalo neužsibūna. Jas tuoj pat išgraibsto, nes jos itin skanios!
Sudėtis
Tešla:
350 g miltų
200 g grietinės
200 g minkšto sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Įdaras:
5 vidutinio dydžio obuoliai
2 šaukštai citrinos sulčių
150 g cukraus
citrinos žievelė arba cinamonas
Neprivaloma:
1 kiaušinis aptepimui
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Viską išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
Į kitą dubenį persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais. Įberkite pusę miltų į grietinės mišinį ir maišykite iki vientisos masės.
Palaipsniui supilkite likusius miltus, minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Apvyniokite ją lipnia plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Tada nulupkite obuolius, supjaustykite į keturias dalis ir išpjaukite šerdį. Obuolius sutarkuokite ant stambios tarkos. Supilkite citrinos sultis, kad jie nepatamsėtų.
Įdėkite citrinos žievelės arba cinamono. Jei norite, taip pat galite pridėti razinų, džiovintų vaisių. Įdaras paruoštas.
Išimkite paruoštą tešlą iš šaldytuvo. Perskirkite į dvi dalis. Pusę tešlos iškočiokite į stačiakampį, kurio matmenys yra 15–30 cm ir kurio storis ne mažesnis kaip 6 mm.
Sudėkite įdarą stačiakampio viduryje. Suvyniokite: pirmiausia iš vienos pusės į įdarą, tada iš kitos pusės. Išeina vienas ilgas ritinys.
Supjaustykite jį mažais, maždaug 6 cm dydžio ritiniais. Tą patį padarykite su antra tešlos puse.
Šakute išplakite kiaušinį ir patepkite juo gautas bandeles.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Sudėkite bandeles ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite maždaug 25 minutes, kol išeis graži auksinė spalva.
Iškeptas bandeles apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!