Artėja šventinis laikotarpis, kai norėsite palepinti savo šeimą ir draugus prabangiausiais skanėstais.
Ant stalo netruks patiekalų, kurie bus ne tik kvapnūs, bet ir malonūs akiai.
Būtinai išbandykite šį ypatingą vytintos kiaulienos receptą, nes tai tikras delikatesas!
Šis mėsos paruošimo receptas iš „YouTube“ kanalo bus tikrai naujo skonio atradimas.
Norite sužinoti, koks yra receptas? Šio patiekalo pavadinimas – „Bastruma“ arba „Pastrima“.
Tai vytinta aštri mėsa, kuri yra labai populiari visame pasaulyje ir mėgstama daugelyje pasaulio šalių. Šį receptą parsivežiau iš Baltarusijos, ir jis man taip patiko, todėl visada gaminu pagal jį prieš šventes.
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos nugarinės
- 1 kg druskos
- Juodųjų maltų pipirų
- Raudonosios paprikos miltelių
- Džiovintų česnakų
- Maltos kalendros
- Adžikos prieskonių mišinio
Gaminimo eiga:
Paimkite dubenį ir suberkite į jį pusę kilogramo druskos.
Ant druskos uždėkite visą kiaulienos nugarinės gabalą.
Ant viršaus apiberkite kitą pusę druskos.
Dubenį sandariai uždenkite folija.
Palikite mėsą su druska 3 dienas vėsioje vietoje, kad gerai įsisūrėtų.
Mėsą tikrinkite kas 12 valandų.
Jei reikia, dar užberkite papildomai druskos.
Po 3 dienų išimkite mėsą iš druskos ir gerai nuplaukite.
Sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.
Palikite mėsą šaltame vandenyje 3-5 valandoms, kas pusvalandį keisdami vandenį.
Dubenyje sumaišykite džiovintus česnakus, maltus juoduosius pipirus, raudonąsias aitriąsias paprikas, džiovintą Adžiką bei maltą kalendrą.
Viską gerai išmaišykite.
Išimkite mėsą iš šalto vandens ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Tada padėkite ją ant lentelės.
Mėsą kruopščiai apvoliokite paruoštame prieskonių mišinyje, kad prieskoniai priliptų iš visų pusių.
Suvyniokite mėsą į marlę ir suriškite virvele.
Pakabinkite mėsą sausoje, vėsioje vietoje, kad džiūtų 2-4 savaites.
Galite džiovinti, pavyzdžiui, pravėrus langą virtuvėje.
Viskas baigta!
Po to tereikės mėsą tik išvynioti ir supjaustyti.
Linkime gero skonio!
Instrukcijas vaizdo medžiagoje rasite čia: