Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Didesnio delikateso iš kiaulienos mėsos dar nevalgėte. Jokio rūkymo ar kepimo!

Artėja šventinis laikotarpis, kai norėsite palepinti savo šeimą ir draugus prabangiausiais skanėstais.

Ant stalo netruks patiekalų, kurie bus ne tik kvapnūs, bet ir malonūs akiai.

Būtinai išbandykite šį ypatingą vytintos kiaulienos receptą, nes tai tikras delikatesas!

Šis mėsos paruošimo receptas iš „YouTube“ kanalo bus tikrai naujo skonio atradimas.

Norite sužinoti, koks yra receptas? Šio patiekalo pavadinimas – „Bastruma“ arba „Pastrima“.

Tai vytinta aštri mėsa, kuri yra labai populiari visame pasaulyje ir mėgstama daugelyje pasaulio šalių. Šį receptą parsivežiau iš Baltarusijos, ir jis man taip patiko, todėl visada gaminu pagal jį prieš šventes.

Jums reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos nugarinės
  • 1 kg druskos
  • Juodųjų maltų pipirų
  • Raudonosios paprikos miltelių
  • Džiovintų česnakų
  • Maltos kalendros
  • Adžikos prieskonių mišinio

Gaminimo eiga:

Paimkite dubenį ir suberkite į jį pusę kilogramo druskos.

Ant druskos uždėkite visą kiaulienos nugarinės gabalą.

Ant viršaus apiberkite kitą pusę druskos.

Dubenį sandariai uždenkite folija.

Palikite mėsą su druska 3 dienas vėsioje vietoje, kad gerai įsisūrėtų.

Mėsą tikrinkite kas 12 valandų.

Jei reikia, dar užberkite papildomai druskos.

Po 3 dienų išimkite mėsą iš druskos ir gerai nuplaukite.

Sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.

Palikite mėsą šaltame vandenyje 3-5 valandoms, kas pusvalandį keisdami vandenį.

Dubenyje sumaišykite džiovintus česnakus, maltus juoduosius pipirus, raudonąsias aitriąsias paprikas, džiovintą Adžiką bei maltą kalendrą.

Viską gerai išmaišykite.

Išimkite mėsą iš šalto vandens ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Tada padėkite ją ant lentelės.

Mėsą kruopščiai apvoliokite paruoštame prieskonių mišinyje, kad prieskoniai priliptų iš visų pusių.

Suvyniokite mėsą į marlę ir suriškite virvele.

Pakabinkite mėsą sausoje, vėsioje vietoje, kad džiūtų 2-4 savaites.

Galite džiovinti, pavyzdžiui, pravėrus langą virtuvėje.

Viskas baigta!

Po to tereikės mėsą tik išvynioti ir supjaustyti.

Linkime gero skonio!

Instrukcijas vaizdo medžiagoje rasite čia:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---