Puiki tešla naminėms įdarytoms bandelėms, štrudeliui, taip pat raguoliams ar kitiems naminiams kepiniams.
Šis receptas puikus tuo, kad tešlos nereikia kildinti, tiesiog sumaišykite ir iš karto formuokite kepinius.
Bandeles galite pripildyti bet kuo, mes mėgstame jas gaminti su „Nutella” kremu arba uogiene su šokoladu, tačiau jos taip pat skanios su pudingo, varškės ar aguonų įdaru.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 1 kubelio šviežių mielių (maždaug 50 g),
- 100 ml aliejaus
- 300 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus
- Šiek tiek druskos
- Žiupsnelio sodos
Įdarui:
- „Nutella“ kremo
- Uogienės su šokoladu
Gaminimo eiga:
Į pieną įberkite 2 šaukštus cukraus ir šiek tiek pašildykite.
Į dubenį suberkite miltus, įberkite truputį druskos ir žiupsnelį sodos.
Į pusę pašildyto pieno sutrupinkite mielių kubelį ir leiskite išbrinkti.
Supilkite pieną, mieles ir aliejų į dubenį su miltais, druska ir soda.
Supilkite likusią pieno dalį.
Užminkykite tešlą. Tešla neturėtų labai lipti prie rankų.
Kad būtų lengviau su ja dirbti, rankas galite suvilgyti aliejumi.
Dabar iš tešlos iškočiokite blyną ir supjaustykite kvadratėliais.
Juos užpildykite „Nutella” kremu arba namie pagaminta uogiene – uogienę dar galite apibarstyti šokolado gabalėliais, ir tada suspauskite kraštus.
Bandeles su įdaru dėkite vieną šalia kitos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kiekvienos bandelės viršų ir šonus patepkite aliejumi, kad iškepusios bandelės gražiai atsiskirtų.
Įdėkite kepimo skardą su bandelėmis į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kiekviena orkaitė kepa skirtingai, tad stebėkite kepimo eigą.
Piene ištirpinkite vanilinį cukrų ir dar šiltas bandeles aptepkite šiuo mišiniu.
Kai atvės, pabarstykite cukrumi ir galite ragauti!
Linkime gero skonio!