Bandelės yra užkandis, kuris nepalieka abejingų. Jos skanios šiltos ir šaltos, su kava ar arbata. O naminių bandelių skonis niekada neprilygs pirktinėms.
Bandelės su saldžiais trupiniais
Jums reikės:
- 420 g miltų
- 1 kiaušinis
- 200 ml pieno
- 3 šaukštai cukraus
- 50 g sviesto
- 7 g mielių
- 1 šaukštelis druska
- 3 šaukštai augalinio aliejaus
Saldiems trupiniams:
- 30 g cukraus
- 30 g miltų
- 15 sviesto
Gaminimas:
Įkaitinkite pieną, į jį suberkite mieles, 1 šaukštą cukraus ir išmaišykite.
Tada įpilkite 3 šaukštus išsijotų miltų, dar kartą sumaišykite ingredientus ir leiskite mišiniui pastovėti pusvalandį.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniu, druska ir cukrumi.
Supilkite sviesto-kiaušinių mišinį į tešlą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, porcijomis įberdami miltus ir įpildami augalinio aliejaus.
Pabarstykite miltus ant stalo, kad tešla neliptų ir minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie jūsų rankų.
Paimkite švarų, gilų indą, sutepkite jį aliejumi ir padėkite tešlą į vidų. Uždenkite plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 25–35 minutėms.
Tada vėl išminkykite tešlą ir palikite vėl pastovėti, pusvalandį uždengdami plėvele.
Norėdami paruošti trupinius, miltus sumaišykite su cukrumi ir sviestu.
Tešlą padalinkite į lygias dalis, kiekvieną susukite į rutulį, tada uždenkite plėvele ir palikite 10–15 minučių.
Rutulius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami nedidelį atstumą tarp jų ir uždenkite plėvele. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaušinio plakiniu, sutepkite bandeles ir pabarstykite trupiniais. Tada kepkite orkaitėje 25–35 minutėms.