Švelnios ir purios bandelės, kokių tikriausiai dar niekada nevalgėte. Rekomenduojame išbandyti šias susuktas bandeles pagal mūsų pateiktą receptą. Jei jas pasigaminsite, nesigailėsite ir pamatysite, kaip greitai jos dings nuo jūsų stalo!
Paprastų ir greitai pagaminamų subtilių bandelių receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 250 ml šilto pieno
- 8 g vanilinio cukraus
- 3 šaukštų cukraus
- 1 valgomojo šaukšto sausų mielių
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 kiaušinio baltymo
- 500 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio druskos
- 40 g sviesto
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
Įdarui:
- 150 g abrikosų uogienės
- 60 g džiovintų razinų
Patepimui:
- 1 kiaušinio trynio
- 1 valgomojo šaukšto pieno
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilkite pieną, vanilinį cukrų, paprastą cukrų, mieles ir sumaišykite šaukštu.
Maišydami supilkite aliejų, įdėkite atskirtą kiaušinio baltymą, druską ir miltus.
Užminkykite tešlą rankomis, uždenkite dubenį maistine plėvele ir rankšluosčiu, ir palikite ją valandai, kad šiek tiek pakiltų.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus padalykite tešlą į 7 vienodus rutuliukus.
Visus rutuliukus iškočiokite į lėkštės dydžio apskritimą.
Tešlą ištepkite minkštu sviestu ir pabarstykite trupučiu kukurūzų krakmolo.
Taip pertepant, sudėkite visus tešlos sluoksnius vieną ant kito.
Tada tešlą 10 minučių padėkite į šaldytuvą.
Po 10 minučių tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite ir aptepkite abrikosų džemu.
Tada apibarstykite tešlą džiovintomis razinomis ir suvyniokite į vyniotinį.
Naudodami siūlą, susuktą vyniotinį supjaustykite riekelėmis ir sudėkite jas vieną šalia kitos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Šiek tiek prispauskite susuktas bandeles delnu ir palikite jas 20 minučių, kad pakiltų.
Nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinio trynį ir pieną, bandeles patepkite gautu mišiniu ir kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Saldus patiekalas jau bus paruoštas patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: