Šiai tešlai galite pritaikyti bet kokį įdarą: uogienę, varškę, aguonas, šokoladą ir kt. Tačiau šįkart pateikiame variantą su obuoliene. Šios bandelės skanios kaip vaikystėje!
Sudėtis
- 500 g miltų
- 250 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 šaukštelis mielių
- 60-80 g sviesto
- įdaras (obuolienė ar kita uogienė)
Paruošimas
Palaikykite sviestą kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Sumaišykite visus sausus ingredientus atskirame inde. Visi kiti produktai taip pat sumaišomi atskirame dubenyje.
Sujunkite abi mases ir maišykite maišytuvu, kol mase taps vienalytė. Procesas gali trukti apie 8 minutes. Tešla neturi lipti prie rankų. Aptepkite tešlą aliejumi ir sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir 1 valandą palaikykite šiltoje vietoje.
Rankas sutepkite aliejumi ir formuokite bandeles, į vidurį dėkite šaukštą įdaro. Paruoštus kepinius išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kraštus aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.