Skanių pyragėlių su obuoliais receptas. Jų pagrindą sudaro švelni tešla, kuri puikiai papildo sultingą ir aromatingą šviežių obuolių įdarą! Būtinai išbandykite!
Jums reikės:
tešlai:
350 g miltų;
200 g sviesto (margarino);
200 g grietinės;
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
įdarui:
4-5 obuolių (vidutinio dydžio);
150 g cukraus;
2 šaukštų citrinos sulčių;
citrinos žievelės;
cinamono (nebūtina);
razinų (nebūtina).
Kaip pagaminti:
Į dubenį sudėkite sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite. Pusę miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į grietinės-sviesto mišinį.
Pradėkite minkyti tešlą palaipsniui sudedant likusius miltus (gali prireikti daugiau ar mažiau miltų). Tešla turėtų gautis minkšta, bet nelipti prie rankų.
Įdarui obuolius sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi, citrinų sultimis ir smulkinta citrinų žievele, jei norite įdėkite cinamono ir razinų.
Iškočiokite tešlą į 15×30 cm stačiakampį, paskirstykite įdarą centre (obuolius iš anksto nusausinkite) ir suvyniokite. Supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais.
Sutepkite suplaktu kiaušiniu ir kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje iki gražios rudos spalvos (25-35 min).
Pabarstykite iškeptus pyragaičius cukraus pudra, jei norite.
Skanaus!