Vietoj klasikinių spurgų pabandykite išsikepti šiuos pyragėlius, kuriuos tikrai verta pasigaminti obuolių sezono metu. Jie fantastiškai skanūs ir minkšti, o jūsų vaikai juos tikrai pamėgs!
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 500 g paprastų kvietinių miltų
- 15 g sausų mielių
- 10 g kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio valgomosios druskos
- 3 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio
- 200 ml šilto pieno
Taip pat papildomai:
- 3 obuolių
- vandens
- cukraus
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite birius ingredientus.
Miltus persijokite, suberkite cukrų, kepimo miltelius ir taip pat sausas mieles.
Išplakite kiaušinius ir supilkite į šį birų mišinį.
Taip pat įpilkite pieno.
Rankomis išmaišykite vientisą tešlą.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti.
Tuo tarpu paruoškite obuolius.
Juos tiesiog nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonesniais griežinėliais.
Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą į ploną paplotėlį.
Ant gauto paplotėlio sudėkite obuolius – tolygiai, kad susidarytų taisyklingos juostelių eilutės (žr. vaizdo įrašą).
Tada iš lėto imkite sukti vyniotinį iš šios tešlos.
Pabaigoje tešlą suvilgykite vandeniu ir suspauskite, kad vyniotinio sujungimo vieta gerai sukibtų.
Tuomet gautą ritinėlį supjaustykite riekelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite supjaustytus gabalėlius (atskirus pyragėlius) iš abiejų pusių, kol jie įgaus auksinę spalvą.
Paruoštus pyragėlius apvoliokite cukruje.
Palaukite 30 minučių, leisdami jiems šiek tiek atvėsti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: