Šie obuolių pyragėliai, pagaminti pagal šį „YouTube“ kanalo receptą, paskleis pritrenkiantį aromatą po visą virtuvę ir pradžiugins jūsų šeimos narių skonio receptorius. Tai puikus skanėstas prie arbatos ar kavos!
Jums reikės:
- 270 g paprastų miltų
- 2 obuolių
- 8 g sausų mielių
- 80 g cukraus
- 1 šaukštelių druskos
- Vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- 100 ml šilto pieno
- 1 trynio
- Šiek tiek pieno
- Uogienės
- Cukraus pudros pabarstymui
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite persijotus miltus, viduryje padarykite duobutę ir į ją suberkite sausas mieles.
Po to suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir įmuškite vieną kiaušinį.
Supilkite šiltą pieną ir suformuokite kompaktišką, nelimpančią tešlą.
Tešlą uždenkite maistine plėvele, leiskite pastovėti 40 minučių.
Galiausiai perkelkite pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio.
Iškočiokite tešlą į pailgą, stačiakampio formos paplotėlį, ant jo tiesiomis linijomis ir vienodomis eilėmis sudėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir susukite į ritinį.
Tešlos kraštą pašlakstykite vandeniu, kad geriau suliptų ir suklijuokite ritinio. Dabar supjaustykite ritinį į storesnius gabalėlius.
PATARIMAS: Jei norite, galite sutarkuoti obuolius ir ant tešlos paskleisti smulkią obuolių masę – jeigu norite galite įdėti ir šiek tiek cinamono.
Susuktus pyragėlius sudėkite vieną šalia kito ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir patepkite su išplakto kiaušinio trynio ir pieno mišiniu.
Kepkite 180°C orkaitėje apie 20-30 min.
Iškeptus pyragėlius galite aptepti obuolių uogiene arba apibarstyti cukraus pudra.
Linkime gero skonio!