Jei namuose liko keli obuoliai ir nežinote, ką su jais daryti, neišmeskite jų. Patarsime, kaip iš jų paruošti nuostabų skanėstą, kokio tikrai dar niekada nevalgėte.
Išbandykite šį paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo, ir pasigaminkite skanių bandelių su obuoliais.
Jums reikės:
Tešlai:
- 260 ml vandens
- 80 g cukraus
- 80 g sviesto
- 23 g šviežių mielių
- 1 šaukštelio druskos
- 570 g paprastų miltų
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Įdarui:
- 600 g obuolių
- 2-3 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį įpilkite vandens, sutrupintas mieles, cukrų, vanilinį cukrų, įdėkite minkštą sviestą.
Viską išmaišykite.
Tada įberkite druskos, per sietelį persijotus miltus, sumaišykite ir minkykite rankomis, kol susidarys vientisa tešla.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir rankšluosčiu, ir palikite 10 minučių pailsėti.
Tada tešlą padėkite ant silikoninio kilimėlio.
Padalinkite tešlą į 12 dalių, sudėkite ant lėkštės, uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu, ir palikite 10 minučių pakilti.
Į dubenį sudėkite sutarkuotus obuolius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite rankomis.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlos gabalėlius iškočiokite į apskritą formą.
Iškočiotos tešlos vienoje pusėje maždaug tris ketvirtadalius tešlos peiliu supjaustykite juostelėmis.
Ant nesupjaustytos tešlos dalies dėkite obuolių mišinio, apsukite supjaustytą tešlą 180° kampu ir užspauskite šonus (žr. vaizdo įrašą).
Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite 50°C temperatūroje 20 minučių, o paskui 180°C temperatūroje 30 minučių.
Kai obuolių bandelės įgaus auksinę spalvą ir iškeps, galėsite patiekti.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: