Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Bandelės su mėsos įdaru: jų skonis niekam neprilygsta!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1 stiklinės pieno
  • 1 valg. š. sausų mielių
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 80 g margarino
  • 4 stiklinių miltų

Įdarui:

  • 2 svogūnų
  • 200 g mėsos
  • 2-3 bulvių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Į šiltą vandenį suberkite mieles, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir palikite pastovėti, kol mielės pakils.
  2. Į šiltą pieną įdėkite margarino, išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus, druską ir cukrų, užpilkite pienu ir margarinu. Įmuškite kiaušinius (vieną trynį pasilikite bandelių aptepimui). Užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir 1,5 valandos palikite pastovėti, kol tešla pakils.
  3. Paruoškite įdarą. Sumaišykite smulkiai supjaustytą mėsą, svogūnus, bulves, druską, maltus juoduosius pipirus ir kitus prieskonius.
  4. Tešlą padalinkite dalimis, iškočiokite, įdėkite įdarą ir užspauskite kraštus. 20 minučių palaukite, kol tešla šiek tiek pakils. Aptepkite kiaušinio tryniu.
  5. Kepkite  200°C temperatūroje 30 min.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---