Bandelės „Sraigės“ papuoš bet kokį stalą – ir šventinį, ir kasdienį. Iš pirmo žvilgsnio tai paprastas, bet dėl to nė kiek neprastesnis desertas. Paragaukite!
Sudėtis
- 200 ml pieno
- 50 ml aliejaus
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 3-3,5 stiklinės miltų
- 10 g sausų mielių
- 1 trynys
Gaminimas
Pieną supilkite į gilų dubenį ir įmuškite kiaušinį. Išplakite plakikliu. Suberkite cukrų ir druską, vanilinį cukrų ir supilkite aliejų, dar kartą išplakite.
Į dubenį suberkite sausas mieles ir palaipsniui supilkite miltus. Užminkykite tešlą.
Paruoštą tešlą 30 minučių palaikykite šiltoje vietoje. Kai tešla pakils, dar kartą išminkykite.
Padalinkite tešlą į dalis. Turėtų gautis 15 dalių. Kiekvieną jų susukite į rutulį. Rutulius iškočiokite ir padarykite 6 pjūvius.
Sutepkite sviestu ir susukite į tūtelę.
Galiausiai sujunkite galus, kad gautumėte sraigės formą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba tiesiog sutepkite sviestu. Išdėliokite bandeles ir uždenkite rankšluosčiu. Tešla turėtų vėl pakilti. Laukite 20 minučių.
Bandeles aptepkite tryniu, pabarstykite cukrumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kai plutelė pagels, bandelės bus iškepusios.
Lai šios bandelės džiugina visą šeimą!