Puikus minkštų ir purių raguolių, kurie yra tikrai gardūs ir malonaus skonio, receptas.
Šį nuostabų rezultatą suteikia vadinamas sulankstytos tešlos paruošimo būdas, taip paruošta tešla kepdama tampa neįtikėtinai minkšta ir puri.
Vadovaukitės vaizdo įraše pateiktais nurodymais ir nesuklysite!
Jums reikės:
- 250 ml pieno
- 8 g vanilinio cukraus
- 3 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
- 1 valgomojo šaukšto sausų mielių
- 4 šaukštų aliejaus
- 1 kiaušinio
- 500 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio druskos
Papildomai reikės:
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- Ištirpinto sviestas
- „Nutella“ kremo
- Šiek tiek pieno
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Šiltą pieną supilkite į dubenį.
Suberkite į pieną cukrų ir vanilinį cukrų, mieles ir išmaišykite.
Supilkite aliejų, kiaušinio baltymą ir gerai išmaišykite.
Palaipsniui į mišinį įmaišykite persijotus miltus ir druską.
Išmaišykite tešlą ir iškočiokite ją ant darbinio paviršiaus.
Suformuokite tešlos rutulį, uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu, ir palikite maždaug 1 valandai.
Vėliau padalykite tešlą į 7 rutuliukus ir kiekvieną iškočiokite į blyną (ne visai ploną).
Po to imkite juos sluoksniuoti – imkite vieną tešlos blyną, patepkite sviestu, pabarstykite kukurūzų krakmolu ir taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus blynus vieną ant kito.
Viršutinės dalies nebereikia tepti ar barstyti.
Ant miltais pabarstytos lentos iš pradžių stipriai suspauskite rankomis, o tada iškočiokite ploną paplotį.
Supjaustykite į trikampius ir galiausiai kiekvieną jų perpjaukite per vidurį (žr. vaizdo įrašą).
Ant platesnės dalies užtepkite šaukštelį „Nutella“ kremo ir suvyniokite.
Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir uždengę palikite, kad pakiltų.
Galiausiai aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu pieno ir kepkite orkaitėje.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Iškepusius raguolius apibarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: