Nors sviestiniai rageliai daugumai mūsų asocijuojasi su Prancūzija, tačiau iš tiesų šis kepinys yra kilęs iš Austrijos. Gardi kava su skaniu sviestiniu rageliu neretai žada tikrai puikią dienos pradžią, tačiau ne visada pavyksta išsikepti tikrai skanius sviestinius ragelius… Maža to, šie kepiniai neretai prilimpa prie kepimo skardos… Būtent todėl šį kartą norime papasakoti, kaip pasigaminti tiesiog tobulus sviestinius ragelius: pažadame, kad tam tikrai neprireiks pernelyg daug laiko.
Pagrindinės taisyklės, kurių reikėtų laikytis kepant sviestinius ragelius
- Tešlos minkymas yra pats svarbiausias etapas, tačiau labai svarbu nepersistengti.
- Sviestinių ragelių tešla kyla lėtai, todėl tikrai nereikėtų skubėti.
- Pasirinkite aukštos kokybės ingredientus – ypatingai svarbi mielių ir sviesto kokybė.
- Kočiodami tešlą, nuolatos keiskite kryptį.
- 1 kg tešlos reikia nuo 250 iki 300 g sviesto. Kai į maišomą tešlą dėsite sviestą, labai svarbu, kad sviesto konsistencija būtų labai panaši į tešlos.
Sluoksniuotos tešlos sviestiniai rageliai
Jums reikės:
- 1 kg miltų
- 35 g mielių
- 20 g druskos
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 600 ml pieno
- 600 g sviesto
Kaip gaminti?
Į išsijotus miltus suberkite cukrų ir druską, supilkite pieną. Įberkite mielių. Viską gerai išmaišykite, kol mielės ištirps.
Įdėkite išplaktą kiaušinį ir lydytą sviestą. Viską gerai išmaišykite.
Minkykite tešlą. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir parą palaikykite šaldytuve.
Iškočiokite tešlą – ji turi būti maždaug 1 cm storio. Sulenkite per pusę ir palikite tešlą kilti.
Kai tešla pakils, iškočiokite ją (ji turi būti 3 mm storio). Perpjaukite į dvi dalis ir išpjaukite trikampius, kurių ilgis turėtų būti maždaug 12 cm.
Formuokite ragelius ir sudėkite į kepimo skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 12 minučių.
Paruoštus sviestinius ragelius galima įdaryti mėgstama uogiene, kumpiu ar kitais mėgstamais ingredientais.
Linkime gero skonio!