Puikūs ir visiškai paprastai paruošiami sviestiniai pyragėliai, kurie ne tik atrodo gražiai, bet ir yra visų mėgstami.
Jums reikės:
- 1 puodelio šilto pieno (1 puodelis = 200 ml)
- 1/4 puodelio aliejaus (50 ml aliejaus)
- 1 kiaušinio
- 1 valgomo šaukšto cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- apie 3 stiklinių paprastų persijotų miltų (miltus pilkite palaipsniui, žiūrėkite, kiek reikės)
- 1 pakelio sausų mielių
- 1 trynio
- minkšto sviesto
Gaminimo eiga:
Pieną sumaišykite su aliejumi, kiaušiniu, cukrumi ir druska – sumaišykite su šluotele.
Suberkite miltus, sausas mieles ir rankomis išmaišykite tešlą.
Įberkite miltų, kad susidarytų vienalytė minkšta tešla.
Iš pradžių įberkite 1 puodelį miltų ir, jei reikia, palaipsniui įpilkite daugiau.
Taip turėtų atrodyti paruošta tešla.
Dabar leiskite tešlai pakilti, kad padvigubėtų.
Pusantros valandos laikykite ją šiltoje vietoje.
Tada tešlą trumpai paminkykite ant stalviršio.
Tešlą padalinkite į 2 dalis (arba galite kočioti visą tešlą iš karto, bet patogiau atskiromis dalimis).
Iš kiekvieno tešlos gabalo padarykite apskritimus, o tada peiliu padalinkite į trikampius.
Aptepkite sviestu ir ant krašto galite uždėti norimo įdaro – pavyzdžiui, varškės, šokolado….
Susukite, padarydami raguolio formą.
Raguolius sudėkite ant sviestu pateptos kepimo skardos.
Uždenkite audiniu ir kol orkaitė įkais, leiskite jiems dar pakilti.
Aptepkite tryniu ir galite kepti 180 laipsnių temperatūroje iki taps auksinės spalvos.
Raguoliai bus labai minkšti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: