Išbandykite šį paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo ir sužinokite išskirtinai skanių ir pikantiškų naminių raguolių skonio paslaptis.
Neaptepkite jų tryniu ar aliejumi – sėkmės paslaptis yra prieš kepant raguolius patepti šiuo paprastu mišiniu!
Jums reikės:
- 7 stiklinių miltų
- 1 mažo puodelio pieno
- 1 mažo puodelio vandens
- 1 mažo puodelio aliejaus
- 2 kiaušinių
- 10 g sausų mielių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 200 g sezamo sėklų
- 4 dešrelių
- 200 g kieto sūrio
- 15 g medaus
Gaminimo eiga:
- Į didesnį dubenį įmuškite 2 kiaušinius ir įpilkite aliejaus.
- Sumaišykite mišinį, įpilkite vandens, pieno, mielių ir druskos.
- Dar kartą gerai išmaišykite dubenėlio turinį ir suberkite miltus. Viską maišykite rankomis iki vientisos masės, kol gausis tolygi tešla.
- Uždenkite tešlą ir leiskite pakilti apie 2 valandas.
- Tada išimkite iš dubens ir iškočiokite į didelės picos formą.
- Supjaustykite į 12 trikampių.
- Ant kiekvieno tešlos trikampio ilgesnio kraštelio dėkite ketvirtadalį griežinėliais supjaustytos dešros ir kietojo sūrio.
- Kiekvieną gabalėlį susukite nuo plačios dalies link centro, taip suformuodami ritinį.
- Į dubenį įdėkite medaus, įpilkite stiklinę vandens ir išmaišykite – nepatikėsite, bet ši paprasta gudrybė raguoliams suteiks nuostabaus skonio!
- Tai fantastiškas patarimas, kurį sužinojome iš patyrusio kepėjo meistro. Nors tai sūrūs raguoliai – medus suteikia dieviško skonio!
- Kiekvieną raguolį aptepkite šiuo mišiniu.
- Tada tiesiog apibarstykite sezamo ar kitomis sėklomis.
- Raguolius sudėkite ant kepimo skardos, kurią išklokite kepimo popieriumi.
- Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.
- Raguoliai bus nepaprastai skanūs ir kvapnūs, rekomenduoju išbandyti ir su aguonomis.
Papildomas receptas
Taip pat išbandykite šių nesaldžių pyragėlių receptą. Šis receptas tai pat labai skanus!
Jums reikės:
- 200 ml pieno
- 1 šaukšto cukraus
- 7 g sausų mielių
- 1 šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių baltymų
- 70 ml augalinio aliejaus
- 80 g natūralaus jogurto
- 550 g paprastų miltų
- 60 g lydyto sviesto
Įdarui:
- 500 g varškės
- 1/2 šaukštelio druskos
- smulkintų laiškinių česnakų arba petražolių
Aptepimui:
- 1 kiaušinio su trupučiu vandens
- sezamo pabarstymui
Gaminimo eiga:
Į dubenį įpilkite pieno, suberkite cukrų ir sausas mieles.
- Gerai išplakite šluotele, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite mielėms fermentuotis apie 5 minutes.
- Tada įberkite šaukštelį druskos, kiaušinių baltymus, aliejų, jogurtą ir įmaišykite kelis šaukštus miltų.
- Galiausiai supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite vientisą tešlą.
- Palikite fermentuoti šiltoje vietoje apie 45 minutes.
- Tada tešlą ant stalviršio išminkykite ir supjaustykite maždaug vienodais gabalėliais, kuriuos iškočiokite ir suformuokite blynus.
- Varškę dubenyje sumaišykite su smulkintomis petražolėms, švelniai pasūdykite ir išmaišykite.
- Ant kiekvieno iškočioto blyno uždėkite įdaro, pirmiausia užlenkite šonus, o po to susukite.
- Aptekite plaktu kiaušiniu su trupučiu vandens ir pabarstykite sezamu. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Viskas padaryta!
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: